Nyheter

Företag som producerar medicinsk cannabis kan ansöka till börsen i London 2022

Skriven av Peter Eriksson

Medicinsk cannabis har blivit ett populärt läkemedel i många länder. I takt med denna utveckling har acceptansen ökat för denna drog. Ett bevis på detta är Londonbörsen och dess förhållandevis positiva ställningstagande till aktörer inom cannabismarknaden. Det bör dock poängteras att det fortfarande finns en del krav som måste uppfyllas.

Företag som säljer cannabis till rekreationsanvändare får inte registrera sig. Detta strider nämligen mot lagarna i Storbritannien, som endast tillåter tillverkning och försäljning av medicinsk cannabis.

Det spelar därför ingen roll om drogen är laglig i det land där företaget verkar. I Kanada är det exempelvis tillåtet att använda denna drog i rekreationssyfte. Ett kanadensiskt företag får ändå bara registrera sig på Londonbörsen om de endast säljer medicinsk cannabis.

Produkterna som säljs inom ramen för medicinsk cannabis måste också tillfredsställa den brittiska standarden. Detta betyder med andra ord att företaget även måste kunna få sina produkter godkända på den brittiska marknaden.

Lagen tar inte hänsyn till om det finns en intention att etablera sig i exempelvis England. Man skulle därför kunna säga att ett intåg på Londonbörsen är ett komplicerat projekt.

Det verkar dock som att vissa företag tycker att det är värt besväret. Ett exempel är MGC Pharma som har arbetat med denna process under ett år. En representant för MGC menar att europeiska investerare bör få chansen att vara med på deras resa.

De vill också få tillgång till mer kapital för att kunna utveckla de befintliga tillverkningsmetoderna.

En representant för en advokatbyrå menar i sin tur att denna utveckling är bra för många parter. Han vill främst lyfta patienterna som kan få enklare tillgång till detta läkemedel.

Flera personer har arbetat hårt med att möjliggöra börsacceptansen för medicinsk cannabis. Nu väntar man på att myndigheterna ska göra det enklare för företagen att etablera sig på den europeiska marknaden.

Om skribenten

Peter Eriksson

Passionerad kring CBD. Min resa inom hälsa började många år sedan. Idag är det en strävan efter optimering, att hela tiden lyfta sig och bli bättre. CBD är en utav de mest intressanta ämnena inom hälsa.