Nyheter

Basketspelare vill legalisera CBD-produkter i NBA

Skriven av Peter Eriksson
Inlägget är reklam för Natural Hemp Life, Raw Organics & Nordic Oil och innehåller annonslänkar.

Basket är en slitsam sport. Många utövare är tvungna till att spela med mindre skador, ibland under hela säsonger. En del spelare använder starka receptbelagda läkemedel för att hantera smärtan. NBA-veteranen Al Harrington vill nu istället införa CBD-produkter för att hjälpa skadedrabbade spelare, rapporterar Washington post  

NBA är världens bästa basketliga. De bästa spelarna i ligan tjänar över $30 miljoner per år. Det kommer därför inte som någon överraskning att utövarna är tvungna till att prestera på en hög nivå. Dessa prestationskrav är ständigt närvarande trots de skador som ofta drabbar basketspelare.  

Al Harrington äger redan ett cannabisföretag vid namn Viola. Han menar att cannabisrökning är en dåligt bevarad hemlighet hos utövarna i NBA. Det är nämligen allmänt känt att många spelare röker när ligan har uppehåll.

I skrivande stund är medicinsk cannabis tillåtet i 33 delstater i USA. Rekreationsanvändning av cannabis är tillåtet i 11 delstater. Dessa regler gäller dock inte för de spelare som är under kontrakt med NBA.

Under matchsäsongen får utövarna inte använda någon typ av cannabis. Både medicinsk cannabis och CBD-produkter är förbjudna av ligans antidopingskommission. Al Harrington tror att en legalisering av medicinsk cannabis ligger relativt långt fram i tiden.

Han tror däremot att antidopingskommissionen är mer benägna att legalisera CBD-produkter. Faktum är att en delegat för NBA vid namn Adam Silver har uttalat sig positivt om dessa produkter. Han menar dessutom att även medicinsk cannabis skulle kunna bli lagligt.

Adam Silver och de andra delegaterna behöver först sätta sig in i vetenskapen bakom medicinsk cannabis. Han tror inte att spelarna vill röka för att uppnå ett berusningstillstånd. Basket är, som vi redan har nämnt, en tuff sport som för med sig smärtsamma skador. Smärtlindrande medicin är därför en del av sporten. 

Al Harringtons första mål är att förse sina medspelare med CBD-produkter. Hans företag är redo att leverera kvalitativa produkter. Al tror dessutom att han med enkelhet skulle kunna locka till sig investerare. 90% av spelarna som han har pratat med är positivt inställda till hans idé. 

Källa: https://www.washingtonpost.com/sports/2019/12/25/nba-cbd-marijuana-al-harrington-weed/

Disclaimer

Genom att besöka vår hemsida och ta del av den information som finns utlagd här är du införstådd med att alltomcbd.se och dess ansvariga huvudmän ej tar ansvar för några som helst uttalanden som gjorts i de artiklar eller den information som förmedlats genom hemsidan. Vi har som syfte att ge en nyanserad bild av den information som finns ute på marknaden om CBDvarför det är av yttersta vikt för oss att kunna dela ocensurerad information från tredjeparts-domäner eller vetenskapliga (samt icke-vetenskapliga) studier. Inget innehåll på hemsidan skall tolkas som att vi gör några uttalanden om CBDeller dess effekter och vi vill med detta tydliggöra att vi absolut inte gör några som helst uttalanden kring några medicinska effekter kopplade till CBD. Vid önskemål om ytterligare information hänvisar vi er till berörd domän, studie eller artikelförfattare som vi inhämtat informationen ifrån.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Om skribenten

Peter Eriksson

Passionerad kring CBD. Min resa inom hälsa började många år sedan. Idag är det en strävan efter optimering, att hela tiden lyfta sig och bli bättre. CBD är en utav de mest intressanta ämnena inom hälsa.