Nyheter

Kvinna i USA drabbades av svår magsjuka på grund av cannabisrökning

Skriven av Peter Eriksson

USA har legaliserat cannabisprodukter i många delstater. I andra delstater är det förbjudet med rekreationsanvändning, medan medicinsk cannabis ofta är tillåtet om man har ett recept. Det ökande antalet användare har inte bara varit positivt för ekonomin och folkhälsan. Läkare rapporterar nämligen om en ökande förekomst av ovanliga biverkningar till följd av cannabisprodukter.

Washington Post har skrivit en lång artikel om en av dessa biverkningar. Artikeln fokuserar på en kvinna som led av ångest, depression och sömnsvårigheter. Hon började därför röka cannabis för att råda bot på sina problem.

Hon poängterar att hon inte har rökt dagligen och aldrig heller varit beroende. Hennes rökning var främst ett medel för att må bra. Den här behandlingen fungerade utmärkt till en början. 

Efter några år började hon dock få problem med illamående. Detta övergick till att hon började få svåra spyattacker. Det gick så långt att hon inte längre kunde leva ett normalt liv. Till en början försökte hon med flera olika metoder för att få stopp på illamåendet.

Ingenting verkade fungera förutom varma bad. Sakta men säkert började hon misstänka att cannabisrökningen låg bakom symptomen. En doktor kom senare att bekräfta detta genom att berätta för henne om cannabisrelaterat hyperemesissyndrom

Detta syndrom inkluderar svåra kräkningar och magont. Symptomen brukar komma efter långvarig användning av cannabis. Personer som har drabbats kan uppleva en viss lindring av varma bad. Det enda botemedlet är dock att helt sluta med alla cannabisprodukter.

Kvinnan i artikeln slutade att röka cannabis efter att hon fick denna diagnos. Hon började däremot att använda CBD-kapslar för att lindra sin depression och sina sömnsvårigheter. Detta accelererade hennes illamående till en ny högsta nivå. 

Kvinnan bestämde sig därefter för att sluta med alla cannabisprodukter. Hon mår idag bättre och hon använder sig av andra medel för att behandla sin psykiska ohälsa. 

Hon önskar dock att hon hade fått en diagnos tidigare. Hennes tid med kräkningar och illamående har haft långtgående konsekvenser på hennes liv. 

Källa: https://www.washingtonpost.com/health/medical-mysteries/vomiting-medical-mystery/2020/08/21/5db94498-bf92-11ea-9fdd-b7ac6b051dc8_story.html

Om skribenten

Peter Eriksson

Passionerad kring CBD. Min resa inom hälsa började många år sedan. Idag är det en strävan efter optimering, att hela tiden lyfta sig och bli bättre. CBD är en utav de mest intressanta ämnena inom hälsa.